• Eten & Drinken

Heel Vitalis Kookt!

Op woensdag 22 november vond de spectaculaire Grande Finale plaats van het culinaire evenement 'Vitalis Kookt'. Ouderen en medewerkers van 7 locaties deden mee en lieten de aanwezige en de jury proeven. De jury bestond uit Mounir Toub, Cor (CCR), Harian (Huuskes), en Iris (diëtiste).

Gerechten met een bijzonder verhaal tijdens Heel Vitalis Kookt!

De jury stond voor de zware taak om uit alle deelnemers één winnaar te kiezen. Tijdens de presentatie konden alle aanwezigen proeven. Naast de oud-Hollandse gerechten zoals sukade met aardappel en bloemkool, balkenbrij en patassie, werden ook Surinaamse kip, Papa a la Huancaina (Peruaans), Hindoestaanse Nasi Goreng, met veel enthousiasme gepresenteerd. Ook werd een recept uit de oorlog, Bleke Borsjt met crumble van tulpenbollen met krokant gebakken suikerbietreepjes, gepresenteerd.

De winnaar? Locatie Brunswijck, afdeling Akkerplein, met de Surinaamse Kip. Het winnende team wint de Heel Vitalis Kook Award en een voucher voor een kooksessie met Mounir Toub.